Примена на методологиите и технологиите за моделирање и симулации во полето на одбраната и безбедноста

Angelevski, Slavko (2010) Примена на методологиите и технологиите за моделирање и симулации во полето на одбраната и безбедноста. Научно-стручна конференција: Безбедноста, еколошката безбедност и предизвиците на Република Македонија. pp. 323-336. ISSN ISBN: 978-608-4532-11-8

[img]
Preview
Text
Trud 20 - Slavko Angelevski.pdf

Download (146Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
Trud 20 - Zbornik na trudovi Ohrid 2010 Kniga II.pdf

Download (4Mb) | Preview
Official URL: http://fb.uklo.edu.mk/faces/PUBLICATIONS/collectio...

Abstract

Во трудот се разработени потребите и можностите за примена на методологиите и технологиите за моделирање и симулации во полето на одбраната и безбедноста. Најнапред, се анализира примената на компјутери во симулациските игри, за потоа да се дадат основните поставки на методологијата за учење и обука со помош на симулациски игри. На крајот, се согледуваат можностите за примена на моделирањето и симулациите во системот за справување со кризни ситуации.

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Educational sciences
Divisions: Military Academy
Depositing User: Slavko Angelevski
Date Deposited: 23 Feb 2015 08:53
Last Modified: 23 Feb 2015 08:53
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/12721

Actions (login required)

View Item View Item