Примена на ИКТ во наставата по географија - скрипта, авторизирани предавања за интерна употреба

Koteski, Cane (2013) Примена на ИКТ во наставата по географија - скрипта, авторизирани предавања за интерна употреба. . (Unpublished)

[img]
Preview
Text
Primena na IKT po nastavata po geografija-1.pdf

Download (7Mb) | Preview

Abstract

Во интерната скрипта за примена на ИКТ во наставата по географија обработени се следните поглавија: Вовед, примена на компјутерите во наставата, Прирачник за користење на ЕДУБУНТУ во наставата, интернет, мулти медијални програми, мултимедија и географијата, хиперлинк, квиз, интерактивна настава, респонсибилна настава, опрема за презентирање, опрема за презентирање, национална програма за примена на икт во р. Македонија, примена на ИКТ во работата на слободните географски активности и секции, прирачник за примена на икт во наставата за наставници од средните училишта (дисеминација на обуките), прирачник за примена на edubuntu во наставата за наставниците во основните училишта, наставата по географија на 21-от век (прирачник за наста вата по географија во основното образование).

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Social Sciences > Social and economic geography
Divisions: Faculty of Natural and Technical Sciences
Depositing User: Cane Koteski
Date Deposited: 18 Feb 2015 08:42
Last Modified: 18 Feb 2015 08:42
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/12678

Actions (login required)

View Item View Item