Маркови процеси на одлучување како поддршка на донесување одлуки при планирање воени операции

Mitkovska-Trendova, Katerina (2012) Маркови процеси на одлучување како поддршка на донесување одлуки при планирање воени операции. In: Научно-стручна конференција „Процесот на планирање и донесување одлуки во современите операции: Каде сме денес, а каде треба да бидеме утре?“, MILKON’12, 14 May 2012, Skopje, Macedonia.

[img]
Preview
Text
14. Zbornik „MILCON’12“.pdf

Download (630Kb) | Preview

Abstract

Во трудот се истражуваат процесите на планирање воени операции од теориска перспектива на одлучувањето. Претставен е модел на МПО, со кој се моделира изборот на оптимални акции при планирање на воените операции, а истовремено поддржува софтверски алатки кои ја овозможуваат неговата имплементација. Дадени се примери за армии кои користат вакви алатки за планирање операции.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Additional Information: also published in: Специјално издание на научно-теоретското списание „Современа македонска одбрана“, стр. 95-104, ISBN 978-9989-2851-2-7
Subjects: Engineering and Technology > Mechanical engineering
Divisions: Military Academy
Depositing User: Katerina Trendova
Date Deposited: 16 Feb 2015 11:43
Last Modified: 16 Feb 2015 11:43
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/12650

Actions (login required)

View Item View Item