Промоција на книгата „Музичкиот инструмент Ќемане во Македонија“ од авторот Горанчо Ангелов

Angelov, Goranco (2014) Промоција на книгата „Музичкиот инструмент Ќемане во Македонија“ од авторот Горанчо Ангелов. Институт за фолклор „Марко Цепенков“ – Скопје. ISBN 978-9989-642-83-8

[img]
Preview
Text
Музичкиот инструмент Ќемане во Македонија NASLOVNA.pdf

Download (665Kb) | Preview
Official URL: https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=pS87glvv...

Abstract

Промоција на книгата „Музичкиот инструмент Ќемане во Македонија“ на телевизија Ирис. Авторот покрај освртот на опфатената проблематика зборуваше за изработувањето на инструментите и нивната застапеност во 21 век. Зборуваше и за состојбите околу интересот за изучување на ќемане и на останатите и народни музички инструменти карактеристични за македонското поднебје.

Item Type: Book
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Music Art
Depositing User: Goranco Angelov
Date Deposited: 12 Feb 2015 08:52
Last Modified: 12 Feb 2015 08:52
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/12628

Actions (login required)

View Item View Item