Индустриски дизајн -рецензирана скрипта

Despot, Katerina and Sandeva, Vaska (2014) Индустриски дизајн -рецензирана скрипта. ISBN 978-608-4708-83-4.

Full text not available from this repository.
Official URL: http://e-lib.ugd.edu.mk/ugd/index.php?id=331

Abstract

Се следи историскиот развој на индустрискиот дизајн во сите етапи од сите аспекти. Материјалот го следи развојот на индустрискиот дизајн, ги дефинира карактеристиките од секој однив, ги бара и открива нај високите достигнувања, поставува основни прашања за изучување на индустриски создадените производи во ентериерите и екстериерите, особено на светски примероци. Во теоретскиот дел од скриптата се посочени сите елементи од дизајнот кои треба да разбудат задоволство кај крајниот корисник на производот. Акцентот во теоретскиот дел е ставен врз формата како главен двигател во создавањето на диајнот и е проследен целиот дизајнерски процес од анализа до детален дизајн. Како заклучок може да се каже дека индустрискиот дизајн е силен спој со уметноста и науката го подобрува изгледот, ергономијата, функционалноста дури и употребата на производот, исто така може да се користи за да се подобри пазарната вредност дури и производството. Улогата на индустрискиот дизајнер е да креира и спроведува дизајнерски решенија за формата, употребата, ергономијата, маркетингот, развојот и продажбата.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Natural sciences > Other natural sciences
Divisions: Faculty of Natural and Technical Sciences
Depositing User: Katerina Despot
Date Deposited: 09 Feb 2015 14:40
Last Modified: 09 Apr 2015 10:35
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/12549

Actions (login required)

View Item View Item