Основни проблеми при истражувањето на силициските суровини во Република Македонија

Blažev, Krsto and Delipetrev, Marjan and Delipetrov, Todor (2014) Основни проблеми при истражувањето на силициските суровини во Република Македонија. In: VII Стручно советување Подекс – Повекс ’14, 14–15 Nov 2014, Radovis, Macedonia.

[img]
Preview
Text
Trud 4. Krsto Blazev.pdf

Download (338Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
Trud 0..pdf

Download (497Kb) | Preview

Abstract

Во овој труд се опишани постапките и методологијата при истражувањата на силициските минерални суровини. Во понатамошниот текст се презентирани постапката за прогнозирање, постапката за проспекција, постапката за истражување и експалтационите истражувања. Во рамките на овие постапки се разработени и посебни етапи во поглед на истражувањето и дефинирањето на рудните резерви. Исто така се дадени и специфичностите на наоѓалиштата на силициските суровини на територијата на Република Македонија.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Engineering and Technology > Other engineering and technologies
Divisions: Faculty of Natural and Technical Sciences
Depositing User: Gorgi Dimov
Date Deposited: 05 Feb 2015 15:06
Last Modified: 09 Feb 2015 15:11
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/12474

Actions (login required)

View Item View Item