Методика на народни ора - скрипта

Janevski, Vladimir (2014) Методика на народни ора - скрипта. ISBN 978-608-244-145-0.

Full text not available from this repository.
Official URL: http://e-lib.ugd.edu.mk/391

Abstract

Методиката ни овозможува да ги следиме сите сегменти од суштината на традиционалната игра, почнувајќи од играчкиот образец, чекорот, а воедно и украсувањето на орскиот сегмент. Посебно е битно формата и обликот на играорниот репертоар, но несомнено мора да се проследи формата на играорните образци, поточно составот на образецот. Методиката е посебно битна за пренесување на вештината, односно психосоцијалниот момент на преземање на знаење и уметничко умеење, а посебно е специфичнa и категоријата на слушателите кои во даден момент се рефлексија на предавачот.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Music Art
Depositing User: Vladimir Janevski
Date Deposited: 09 Feb 2015 09:34
Last Modified: 09 Apr 2015 08:45
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/12440

Actions (login required)

View Item View Item