Интрахоспитални инфекции

Panova, Gordana and Zdravkova, Vaska and Gazepov, Strahil and Sumanov, Gorgi and Panova, Blagica (2014) Интрахоспитални инфекции. In: Прва Интернационална конференција на Високите школи и факултети од областа на сестринството, 30-31 May 2014, Bitola, R.Macedonia.

[img]
Preview
Text
Ориентационен развоен скрининг вБитола-о секојдневното работење на превентивните тимови од регионот (Autosaved).pdf

Download (566Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
123-интра хоспитална инфекција (1).pdf

Download (307Kb) | Preview

Abstract

Појавата на интрахоспиталните инфекции претставува честа појава и е голем проблем во здравствената и социо- економска сфера на денешното живеење. Со својата сеопфатност на појава и ризик од интрахоспиталните инфекции, поттикнува и медицинскиот персонал од различни области да ги следат проблемите и да се надградуваат со познавањето на оваа проблематика.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Medical and Health Sciences > Health sciences
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Gordana Panova
Date Deposited: 05 Feb 2015 11:27
Last Modified: 06 Aug 2015 09:05
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/12410

Actions (login required)

View Item View Item