Прсната техника - клучен фактор за пијанистичката интерпретација - скрипта

Mihajlovski, Angele (2014) Прсната техника - клучен фактор за пијанистичката интерпретација - скрипта. ISBN 978-608-244-125-2.

Full text not available from this repository. (Request a copy)
Official URL: http://e-lib.ugd.edu.mk/ugd/index.php?id=380

Abstract

Оваа скрипта е наменета пред се, за студентите по пијано на Вокално - инструменталниот оддел, кои пијаното го изучуваат професионално, а времето поминато во вежбање претставува значаен дел од нивното секојдневие. Со дадените содржини во оваа скрипта, на студентите во голема мера им се олеснува изработувањето на композициите предвидени во испитната и концертна програма по предметот пијано, им се нудат методи и начини на студиозно и темелно изработување на истите и донесување до беспрекорно ниво на интерпретација. Детално се опфатени речиси сите стадиуми на изработка на композицијата, од првото запознавање со текстот, па се до моментот на концертна изведба на делото.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Music Art
Depositing User: Angele Mihajlovski
Date Deposited: 04 Feb 2015 10:46
Last Modified: 08 Apr 2015 12:56
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/12313

Actions (login required)

View Item View Item