Практикум по девизно работење

Taskov, Nako and Boskov, Tatjana (2014) Практикум по девизно работење. ISBN 978-608-244-117-7.

Full text not available from this repository.
Official URL: http://e-lib.ugd.edu.mk/ugd/index.php?id=377

Abstract

Практикумот по Девизно работење обработува прашања и задачи со кои ќе можат студентите да ја анализираат состојбата на својата земја во однос на странство од аспект на девизното работење. Значајноста на овој трудот се согледува во темелноста и сеопфатноста на проблематиката на девизните курсеви на националните валути преку решавање на примери и задачи. Тие овозможуваат да се сфати значењето на политиката на девизен курс во остварувањето на макроекономската политика на националните економии и да се определи однесувањето на стопанските субјекти воопшто, особено во сферата на девизното работење, со оглед на влијанието на курсот во проицирањето на нивниот развој. Практичната елаборација ќе им помогне на студентите не само да ја разберат суштината на девизното работење, туку и да можат да ги предвидуваат и решаваат евентуалните промени во политиката на девизен курс во текот на работењето.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Tatjana Boskov
Date Deposited: 02 Feb 2015 09:58
Last Modified: 15 Apr 2015 10:12
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/12264

Actions (login required)

View Item View Item