Песни на Вевчанската душа - гостување, промоција на нови музички дела и нивна музичка изведба на Националната телевизија МТВ1

Jankoski, Marjan and Mihajlovski, Angele (2014) Песни на Вевчанската душа - гостување, промоција на нови музички дела и нивна музичка изведба на Националната телевизија МТВ1. [Performance]

Full text not available from this repository.
Official URL: https://www.youtube.com/watch?v=gn9csf-XDEI

Abstract

По повод промоцијата на новиот музички материјал наречен „Песни на Вевчанската душа“ (за голем камерен оркестар) од авторот Марјан Јанкоски, на националната телевизија МТВ1 во емисијата „Плетенка“ беа официјално промовирани и изведени три нови композиции од истиот и тоа: 1) Васиљке ќиске босиљке; 2) Стани си Перо порано и 3) Ој Досте, Досте. Како учесник во целиот музички проект покрај останатите изведувачи се појавува и доц. м-р Ангеле Михајловски во изведба на пијано делниците. Проф. м-р Марјан Јанкоски освен како автор на музичкиот проект и изведувач на народни музички инструменти се појавува и како вокален интерпретатор на сите композиции.

Item Type: Performance
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Music Art
Depositing User: Marjan Jankoski
Date Deposited: 03 Feb 2015 08:55
Last Modified: 03 Feb 2015 08:55
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/12253

Actions (login required)

View Item View Item