Култура на изразување и комуникација во претприемништвото - скрипта

Serafimova, Mimoza and Dzamtoska-Zdravkovska, Suzana (2014) Култура на изразување и комуникација во претприемништвото - скрипта. ISBN 978-608-244-143-6.

Full text not available from this repository.
Official URL: http://e-lib.ugd.edu.mk/364

Abstract

Оваа е-скрипта е наменета за студентите кои го изучуваат предметот Култура на изразување и комуникација на Факултетот за туризам и бизнис логистика при Универзитетот “Гоце Делчев” – Штип, како и за студентите кои го изучуваат предметот Култура на комуницирање на Правниот факултет при Универзитетот “Гоце Делчев” – Штип. Основна цел е да им помогне во совладување на комуникациските вештини од аспект на културата на изразување и комуникација, но и на најважните теми кои ги покриваат комуникациските аспекти на работењето во менаџирањето со човековите ресурси внатре во организацијата и во нејзиното окружување. Нивото и стилот на обработка на материјата се приспособени кон знаењата и потребите на студентите од додипломските студии. Начинот на појаснување на сите сложени прашања од областа на културата на изразување и комуникацијата е пристапен, со примена на примери од непосредната практика. Оттука, концизното и експлицитното презентирање на проблематика од оваа област, дава голема можност за користење на овој материјал не само за студентите, туку и пошироко.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Mimoza Serafimova
Date Deposited: 29 Jan 2015 14:07
Last Modified: 15 Apr 2015 09:35
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/12191

Actions (login required)

View Item View Item