Меѓународен туристички сообраќај – авторизирани предавања

Koteski, Cane (2010) Меѓународен туристички сообраќај – авторизирани предавања. . (Unpublished)

[img]
Preview
Text
SKRIPTA MEGUNARODEN TURISTICKI SOOBRAKAJ.pdf

Download (3397Kb) | Preview

Abstract

Во интерната скрипта за Втор циклус обработени се следните наставни содржини: Основен поим за меѓународниот туристички сообраќај, Развојните периоди на меѓународниот туристички сообраќај, Карактеристиките на меѓународниот туристички сообраќај во светот по региони, Денешната состојба на меѓународната туристичка сообраќајна мрежа, Напредокот во истражувањата за меѓународниот сообраќај и туризмот: реформулирање на интерфејсот на меѓународниот сообраќај и туризмот како и идната истражувачка агенда, Меѓународниот сообраќај и туризмот: капиталот и прашањата на одржливост, меѓународниот туризам и меѓународниот сообраќај и планирањето во меѓународниот туристички сообраќај.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Social Sciences > Social and economic geography
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Cane Koteski
Date Deposited: 29 Jan 2015 10:52
Last Modified: 29 Jan 2015 10:52
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/12164

Actions (login required)

View Item View Item