Светски хорски олимписки игри - настап на Драган Спасов, студент по народни инструменти во Рига, Летонија

Jankoski, Marjan and Polizova-Dimovska, Letka and Spasov, Dragan (2014) Светски хорски олимписки игри - настап на Драган Спасов, студент по народни инструменти во Рига, Летонија. [Performance]

[img]
Preview
Image
1.jpg

Download (50Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
WCG_2014_Daily_Schedule_of_Events_01.pdf

Download (374Kb) | Preview
[img]
Preview
Image
Riga - Letonija (golemi horski igri).JPG

Download (850Kb) | Preview
Official URL: file:///C:/Documents%20and%20Settings/Emi/My%20Doc...

Abstract

Музички настап на Драган Спасов (студент по народни инструменти во класата на проф. м-р Марјан Јанкоски на УГД-Штип) заедно со женскиот хор „Света Злата Мегленска“ (Скопје) на светскиот натпревар за хорска музика (Хорска олимпијада) во Рига - Летонија, во периодот 9-19 јули 2014 година. Студентот настапи како солист на народни инструменти кавал и гајда во категориите: световна музика и фолклор изведуваќи ги делата „Ливада“ од композиторот Запро Запров и „Македонско оро“ од композиторот Тодор Скaловски. Студентот со својата инзвонредна изведба на народните инструменти придонесе за освојување на два златни медали во категориите световна музика и фолклор.

Item Type: Performance
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Music Art
Depositing User: Marjan Jankoski
Date Deposited: 05 Feb 2015 12:48
Last Modified: 05 Feb 2015 12:48
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/12129

Actions (login required)

View Item View Item