Методи на минирање во функција за намалување на сеизмичките ефекти

Dambov, Risto and Dambov, Ilija and Trajanov, Igor and Jovanov, Goran (2014) Методи на минирање во функција за намалување на сеизмичките ефекти. In: VII Стручно советување на тема: Технологија на подземна и површинска експлоатација на минерални суровини Подекс - Повекс ’14, 14-15 Nov 2014, Radovis, Macedonia.

[img]
Preview
Text
2 PODEX SEIZMIKA - BUCIM.pdf

Download (514Kb) | Preview

Abstract

Во овој труд се дадени некои методи на минирање на површинскиот коп Бучим, при што со нивна анализа и добиени резултати од сеизмичите мерења, се направени предлог шеми на иницирање и дизајнирање на различни мински серии.

Item Type: Conference or Workshop Item (Speech)
Uncontrolled Keywords: минирање, мински серии, иницирање, нонел, шеми на минирање
Subjects: Engineering and Technology > Other engineering and technologies
Divisions: Faculty of Natural and Technical Sciences
Depositing User: Risto Dambov
Date Deposited: 26 Jan 2015 13:46
Last Modified: 26 Jan 2015 13:46
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/12068

Actions (login required)

View Item View Item