Хуманитарен концерт на Македонската филхармонија и студентите од државните факултети за музичка уметност

Skarik, Milica and Sterjov, Petre (2014) Хуманитарен концерт на Македонската филхармонија и студентите од државните факултети за музичка уметност. [Performance]

[img] Text
4790-fmu-student-nastap-vo-filharmonija

Download (23Kb)
[img]
Preview
Image
__ugd.edu.mk_private_UserFiles_milica.skarik_Documents_My Pictures_Петре Штерјов Филхармонија.jpg

Download (79Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
__ugd.edu.mk_private_UserFiles_milica.skarik_Documents_My Pictures_Концерт со Македонска филхармонија и студенти насловна.pdf

Download (712Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
__ugd.edu.mk_private_UserFiles_milica.skarik_Documents_My Pictures_Концерт со Македонска филхармонија и студенти програма.pdf

Download (55Kb) | Preview

Abstract

На 3 јуни во салата на Македонската опера и балет како солист со Македонската филхармонија настапи Петре Штерјов, студент по пијано од втора година на Факултетот за музичка уметност во класата на проф. д-р Милица Шкариќ. Штерјов го исполни првиот став на Концертот бр. 2 за пијано и оркестар од Лудвиг ван Бетовен. Неговата изведба беше прецизна, со јасно изградена музичка архитектура и боја на звук која наликува на ова рано Бетовеново дело. Петре Штерјов е првиот студент по пијано од ФМУ при УГД, кој има настапено како солист со Македонската филхармонија, а за овој настап беше избран на аудиција во сериозна конкуренција од повеќе студенти на факултетите за музичка уметност во Скопје, Штип и во Тетово.

Item Type: Performance
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Music Art
Depositing User: Milica Skarik
Date Deposited: 05 Feb 2015 10:45
Last Modified: 05 Feb 2015 10:45
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/12063

Actions (login required)

View Item View Item