Монографија за Прилеп - население

Koteski, Cane and Jakovlev, Zlatko and Koteski, Goranco (2014) Монографија за Прилеп - население. Working Paper. Друштво за наука и уметност Прилеп и Локална самоуправа Прилеп, Прилеп.

[img]
Preview
Text
MONOGRAFIJA ZA PRILEP - NASELENIE.pdf

Download (702Kb) | Preview

Abstract

Во Монографијата за градот Прилеп по повод 1000 години од постоењето на градот Прилеп работеа 42 афтори од разни области таа е со наслов ,, Прилеп – Милениумско пулсирање (1014-2014)“. Во ова поглавие за населението во градот Прилеп обработени се следните поглавија: Демографска структура на населението, динамика на населението во градот Прилеп, природно движење на населението, полова структура на населението, број на движење на домаќинствата, население според писменост и школска подготовка, национална структура на населението, население по активност и миграции на населението.

Item Type: Monograph (Working Paper)
Subjects: Social Sciences > Social and economic geography
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Cane Koteski
Date Deposited: 22 Jan 2015 13:54
Last Modified: 22 Jan 2015 13:54
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/12020

Actions (login required)

View Item View Item