Бендот на Петко

Mirascieva, Snezana (2014) Бендот на Петко. In: Бендот на Петко. Општествена култура - сликовници, 1 . ОХО, Скопје, pp. 29-33. ISBN 978-608-4645-26-9

[img]
Preview
Text
d3.pdf

Download (90Kb) | Preview
Official URL: http://issuu.com/oxomacedonia/docs/bendot_na_petko

Abstract

Бендот на Петко,Тема: Права и одговорности во општеството (Сликовницата е дел од образовниот проект „Сите сме еднакви“ поддржан од Амбасадата на Велика Британија и Министерството за образование и наука на Република Македонија. Проектот „Сите сме еднакви“ е образовен проект за ученици од основни училишта, поддржан од Амбасадата на Велика Британија и Министерството за образование и наука на Република Македонија. Проектот ќе се реализира во 21 основно училиште во Република Македонија од 1. јуни 2013 – 31. март 2015 година. Проектот е воведен преку интегрирање на едукативни содржини во наставата во предметите „Општество“ и „Запознавање на околината“ од одделенска настава. Основната цел е да изгради чувство на лична одговорност кај учениците со почитување на културните вредности. Проектот има силна интеркултурна и меѓуетничка компонента и обезбедува платформа за здружување на ученици кои имаат различно културно, етничко и социјално потекло. Проектот ги надополнува тековните училишни активности со интерактивни и интердисциплинарни содржини како што се: владеење на правото, основни човекови права и различност.

Item Type: Book Section
Subjects: Social Sciences > Educational sciences
Divisions: Faculty of Educational Science
Depositing User: Snezana Mirascieva
Date Deposited: 01 Apr 2015 09:15
Last Modified: 07 Aug 2015 08:05
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/11937

Actions (login required)

View Item View Item