Традиционалната музика и игра на Балканот

Janevski, Vladimir (2014) Традиционалната музика и игра на Балканот. [Video]

[img] Video
TRADICIONALNA MUZIKA I IGRA NA BALKANOT.mp4

Download (29Mb)

Abstract

На концертот беа прикажани песни и игри на Балакнските народи. Концертот се одржа во Македонската опера и балет во Скопје. Беа прикажани традиционалните вредности на Словенските и Несловенските народи. Изведувачи на концертот беа учениците на ДМБУЦ Илија Николовски - Луј од Скопје, поточно насоката за традиционална музика и игра.

Item Type: Video
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Music Art
Depositing User: Vladimir Janevski
Date Deposited: 09 Feb 2015 13:42
Last Modified: 09 Feb 2015 13:42
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/11917

Actions (login required)

View Item View Item