Биостатистика

Zdravkovska, Milka (2014) Биостатистика. Универзитет „Гоце Делчев“, Штип. ISBN 978-608-244-077-4

Full text not available from this repository.
Official URL: http://e-lib.ugd.edu.mk/ugd/index.php?id=323

Abstract

Овој учебник претставува прво универзитетско помагало за предметот Биостатистика со медицинска информатика на Факултетот за медицински науки при Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип. Содржината коре¬спондира со прифатената програма за настава на студентите по општа медицина, фармација, дентална медицина и стручните студии на факултетот. Изнесените содржини можат да бидат од голема полза не само за студентите на прв циклус на студии, туку и за студентите на втор циклус на студии на Факултетот за медицински науки, за постдипломците и за сите здравствените работници кои се вклучени во научно-истражувачка работа. При изне¬сувањето на одделните поглавја, математичкиот апарат е све¬ден на минимум, така што од читателот се бара да поседува само елементарни зна¬ења од алгебрата. Наставните единици се елаборирани системски и прегледно што е предуслов студентите да можат лесно да ја совладаат и да ја разберат суштината на содржината, како и потрбата за користење на статистичките методи не само во научно-истражувачката дејност, туку и во секојдневната работа на здравствените работници.

Item Type: Book
Subjects: Medical and Health Sciences > Basic medicine
Medical and Health Sciences > Clinical medicine
Medical and Health Sciences > Health biotechnology
Medical and Health Sciences > Health sciences
Medical and Health Sciences > Other medical sciences
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Milka Zdravkovska
Date Deposited: 05 Feb 2015 11:36
Last Modified: 05 Feb 2015 11:53
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/11802

Actions (login required)

View Item View Item