Методи за откривање на идентификатори, фалсификување на идентификатори и осигурителни измами

Sovreski, Zlatko (2014) Методи за откривање на идентификатори, фалсификување на идентификатори и осигурителни измами. In: 35 години јубилеј Биро за судски вештачења, 8-9 May 2014, Ohrid, Macedonia.

[img] Text
2-OK-Trud-BSV OH- D-r D-r Sovreski.docx

Download (2373Kb)

Abstract

Во овај труд под наслов Методи за откривање на идентификатори, фалсификување на идентификатори и осигурителни измами е представен поглед на криминалните дејствија во областа на идентификацијата на возилата. Посебен осврт е даден на менувањето на главните и помошните идентификатори кај возилата и методите кои се користат за откривање на идентификаторите. Исто така изнесени се и можностите за т.н. “исчистување” на украдени возила како и начините на вршење на осигурителни измами.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Engineering and Technology > Mechanical engineering
Divisions: Faculty of Mechanical Engineering
Depositing User: Zlatko Sovreski
Date Deposited: 15 Dec 2014 10:23
Last Modified: 15 Dec 2014 10:23
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/11722

Actions (login required)

View Item View Item