Демогеографска анализа на миграционите процеси во југозападниот дел на Република Македонија

Dimitrov, Nikola (2001) Демогеографска анализа на миграционите процеси во југозападниот дел на Република Македонија. PhD thesis, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ - Скопје.

[img]
Preview
Image
Nikola V. Dimitrov - Doktorska disertacija, Korica.JPG

Download (2651Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
Nikola V. Dimitrov, Doktorska disertacija, Sodrzina.pdf

Download (583Kb) | Preview
[img]
Preview
Image
Nikola V. Dimitrov - Avtorezime, Doktorska disertacija, Korica.JPG

Download (2599Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
Nikola V. Dimitrov, Avtorezime, doktorska disertacija, Sodrzina.pdf

Download (254Kb) | Preview

Abstract

Во Докторската дисертација на 490 страни детално е дадена Демогеографска анализа на миграционите процеси во југозападниот дел на Република Македонија. Демогеографската анализа се темели исклучиво на научни методи од кои се извлечени значајни причинско - последични заклучоци за демографските, географско-историските и економските врски на миграциите во Југозападниот дел на Р.Македонија. Дисертацијата ги обработува миграционите процеси на 322 населби во општините Битола, Прилеп, Крушево, Демир Хисар, Ресен, Охрид и Струга.

Item Type: Thesis (PhD)
Subjects: Social Sciences > Social and economic geography
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Nikola Dimitrov
Date Deposited: 26 Dec 2014 12:22
Last Modified: 26 Dec 2014 12:22
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/11521

Actions (login required)

View Item View Item