Биологија за фармацевти - скрипта

Velickova, Nevenka (2014) Биологија за фармацевти - скрипта. ISBN 978-608-244-093-4.

Full text not available from this repository.
Official URL: http://e-lib.ugd.edu.mk/ugd/index.php?id=355

Abstract

Материјалот подготвен во оваа интерна скрипта е наменет за студентите запишани на студиската програма по Фармација при Факултетот за медицински науки во Штип и истиот е во корелација со приложената годишна наставна програма како и постоечкиот ЕКТС. Овој материјал претставува преодна и почетна форма во подготвување на еден софистициран учебник, во кој ќе бидат приложени сите наставни содржини по предметот Биологија за фармацевти. Приложениот материјал е компатибилен со наставните теми и со практикумот за Биологија за фармацевти во кој се етаблирани поедини вежби кои корелираат со теоретската настава и кои се имплементирани во практичната настава за овој предмет. Се надевам дека овој материјал ќе биде од голема важност за студентите и истиот ќе послужи во совладувањето и надградувањето на нивните знаења од областа на Цитологијата. Исто така, се надевам дека елаборираниот материјал ќе претставува фундамент за совладување на останатите фундаментални и клинички предмети инкорпорирани во оваа студиска програма. Би сакала да ги замолам сите студенти корисници на оваа скрипта за искрени забелешки и сугестии во врска со приложениот материјал, со цел подготвување и издавање на учебник кој првенствено ќе биде наменет за студентите од студиската програма по фармација но и за други студенти кои изучуваат слична или иста проблематика.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Medical and Health Sciences > Basic medicine
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Nevenka Velickova
Date Deposited: 25 Nov 2014 14:21
Last Modified: 08 Apr 2015 11:14
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/11433

Actions (login required)

View Item View Item