Практикум по предметот Преведување и толкување од македонски на германски јазик

Rau, Peter and Marolova, Darinka (2014) Практикум по предметот Преведување и толкување од македонски на германски јазик. ISBN 978-608-244-066-8.

Full text not available from this repository.
Official URL: http://e-lib.ugd.edu.mk/353

Abstract

Овој практикум е наменет за студентите на филолошки студии, отсек - преведување и толкување, и има за цел да им овозможи на студентите, како идни преведувачи и толкувачи, да ги вежбаат вештините за преведување и толкување.Корпусот на практикумот го чини избор на текстови и извадоци на македонски јазик, поделени во четири области: 1. литературни дела, 2. стручни текстови, 3. документи, 4. говори за толкување.Се препорачува секој иден преведувач/толкувач да го има овој прирачник за да може да ги вежба вештините за преведување и толкување, самостојно или со помош на некој колега, или пак на часовите по преведување и толкување од македонски на германски јазик.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Humanities > Languages and literature
Divisions: Faculty of Philology
Depositing User: Darinka Marolova
Date Deposited: 20 Nov 2014 14:40
Last Modified: 09 Apr 2015 13:25
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/11382

Actions (login required)

View Item View Item