Скрипта по предметот Преведување и толкување од македонски на германски јазик

Rau, Peter and Marolova, Darinka (2014) Скрипта по предметот Преведување и толкување од македонски на германски јазик. ISBN 978-608-244-106-1.

Full text not available from this repository.
Official URL: http://e-lib.ugd.edu.mk/357

Abstract

Оваа скрипта произлезе од потребата, студентите да имаат теоретски материјали за учење, кои ќе им помогнат во совладувањето на вештините за преведување и толкување од македонски на германски јазик. Таа е замислена како помагало за часовите по преведување и толкување од македонски на германски јазик од една страна, но од друга страна и како поттик за другите научници кои се занимаваат со оваа проблематика да истражуваат и творат, како би можеле да ги збогатуваат македонските библиотеки со стручна литература од областа на транслатологијата.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Humanities > Languages and literature
Divisions: Faculty of Philology
Depositing User: Darinka Marolova
Date Deposited: 20 Nov 2014 14:39
Last Modified: 09 Apr 2015 13:24
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/11376

Actions (login required)

View Item View Item