Перспектива на современ имплантолошки систем за естетски совршена импланто – протетска реставрација

Papakoca, Kiro and Dimova, Cena (2014) Перспектива на современ имплантолошки систем за естетски совршена импланто – протетска реставрација. In: Научен симпозиум: „Медицина и стоматологија базирани на докази", 18 Oct 2014, Мултимедијален центар, Штип.

[img]
Preview
Text
Симпозиум final nov.pdf

Download (3160Kb) | Preview
[img] Slideshow
ПЕРСПЕКТИВА 1-1-1-1.pps

Download (25Mb)
[img]
Preview
Image
Simpozium 18-ti Oktomvri 2014.jpg

Download (134Kb) | Preview

Abstract

Поставувањето на денталните импланти денес е неопходност и секојдневно е присутно. Во неможноста да се стигне до релевантни и валидни резултати за нивна интеграција, како коскена – така и интеграција на меките ткива, колегите стоматолози и оралните, а и макслофацијалните хирурзи, се во постојана потрага по еден или повеќе имплантолошки системи кои ќе ги задоволат нивните и очекувањата на пациентите. Тука ќе се обидеме да Ви го доближиме оној имплантолошки систем кои мислиме дека ќе ги исполне Вашите очекувања, а сето тоа базирано на релевантни податоци. За него ќе прикажеме и финални протетски изработки кои соодветно и во време се покажале дека се одлично интегрирани.

Item Type: Conference or Workshop Item (Speech)
Subjects: Medical and Health Sciences > Clinical medicine
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Kiro Papakoca
Date Deposited: 30 Oct 2014 10:36
Last Modified: 30 Oct 2014 10:36
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/11210

Actions (login required)

View Item View Item