English Language Teaching: Key Issues

Daskalovska, Nina (2014) English Language Teaching: Key Issues. ISBN 978-608-244-069-9.

Full text not available from this repository.
Official URL: http://e-lib.ugd.edu.mk/ugd/index.php?id=330

Abstract

Скриптата со наслов “English Language Teaching: Key Issues” (Методика на наставата по англиски јазик: Клучни прашања) е наменет како основна литература во изучувањето на наставните содржини по предметот Методика на наставата по англиски јазик и книжевност 1 (пракса). Во неа се вклучени содржини кои се од особена важност во едукацијата на идните наставници по англиски јазик во основното и во средното образование. Скриптата ги содржи следните поглавја: 1. Учесници во наставниот процес; 2. Стилови и стратегии за учење; 3. Мотивација на учениците; 4. Ученичка автономија; 5. Организација на часот; 6. Интеракција во наставата; 7. Давање фидбек и корекција на грешки; 8. Оценување и тестирање; 9. Планирање и дизајнирање на наставна програма; 10. Селектирање и евалуација на учебници; 11. Планирање на наставна единица; 12. Набљудување на настава во училиштата.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Humanities > Languages and literature
Divisions: Faculty of Philology
Depositing User: Nina Daskalovska
Date Deposited: 10 Oct 2014 09:24
Last Modified: 09 Apr 2015 11:47
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/11102

Actions (login required)

View Item View Item