Факторите на влијание врз перформансите на здравствената работна сила

Kostadinovski, Aleksandar and Gorgieva-Trajkovska, Olivera and Koleva, Blagica (2014) Факторите на влијание врз перформансите на здравствената работна сила. Зборник на трудови од четврта меѓународна научна конференција: „Науката и општествениот развој” Европски Универзитет, Скопје. ISSN 978-608-4574-62-0

[img]
Preview
Text
Sodrzina i trud EU-Faktori na vlijanie vrz efikasnosta na rabotnata sila.pdf

Download (633Kb) | Preview

Abstract

Човечките ресурси во здравствената заштита се централни во управување и испорака на здравствените услуги. Перформансите на секоја организација зависат од достапноста, напорот и миксот на вештини на нејзината работна сила. Условите на ангажирање на работната сила ги вклучуваат елементите како што се работните услови, надоместот и бенефициите. Здравствена работна сила со добра изведба е онаа која работи на начин кој што е одговорен, прaведен и ефикасен во постигнување на најдобрите можни здравствени резултати, при дадени расположливи ресурси и околности.

Item Type: Article
Uncontrolled Keywords: поттикнувачи, здравствена работна сила, перформанси
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Olivera Trajkovska
Date Deposited: 15 Dec 2014 13:43
Last Modified: 15 Dec 2014 13:45
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/10994

Actions (login required)

View Item View Item