Практикум по турската книжевност за деца

Celik, Mahmut (2014) Практикум по турската книжевност за деца. ISBN 978-608-244-083-5.

Full text not available from this repository.
Official URL: http://e-lib.ugd.edu.mk/329

Abstract

Практикумот по Турската книжевност за деца содржи некои примери од литературни жанрови дадени по примери од проза и поезија: Раскази, Басни, Легенди, Приказни, Гатанки, Песни, Анегдоти и други литературни жанрови кои ќе им помогнат на студентите полесно да го совладаат материалот. Преку креативни вежби интерактивно ќе ги потврдат стекнатите знаења од областа по Турската книжевност за деца.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Humanities > Languages and literature
Divisions: Faculty of Philology
Depositing User: Mahmut Celik
Date Deposited: 22 Sep 2014 10:49
Last Modified: 09 Apr 2015 11:45
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/10980

Actions (login required)

View Item View Item