Современи тенденции од идеолошка полидимензионалност кон идеолошка нивелација на изборните и партиските програми

Ananiev, Jovan (2009) Современи тенденции од идеолошка полидимензионалност кон идеолошка нивелација на изборните и партиските програми. Зборник на трудови на Факултетот за администрација и менаџмент на информациски системи Универзитет„Св. Климент Охридски“- Битола, 2 (2). ISSN 1857-6893

[img] Text
zbornik.pdf

Download (277Kb)

Abstract

Во текстот се дава приказ на различните идеолошки аспекти на партиските и изборните програми и се објаснува трендот на дезидеологизација на партиските програми преку процесот на идеолошка нивелација. Оваа идеолошка нивелација е прикажана преку приказ на спроведени истражувања. Во текстот се дава осврт и на Изборната програма на Лабуристичката партија во Велика Британија во 2005 година како добар за структурирана и дефинирана изборна програма

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Political Science
Divisions: Faculty of Law
Depositing User: Jovan Ananiev
Date Deposited: 18 Nov 2012 21:17
Last Modified: 15 May 2013 13:39
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/1087

Actions (login required)

View Item View Item