Промените и нивното влијание врз дизајнирање на осигурителните друштва и осигурителните интермедијари

Trajkova, Radmila (2014) Промените и нивното влијание врз дизајнирање на осигурителните друштва и осигурителните интермедијари. Masters thesis, Goce Delcev University, Stip.

[img]
Preview
Text
МАГИСТЕРСКА - Радмила Трајкова - ( за печатење ) - 20.08.2014 - Copy.pdf

Download (720Kb) | Preview

Abstract

Организациските промени се неопходност за секоја организација поради потребата за приспособување кон динамичкото надворешно опкружување. Осигурителната дејност е изложена на контуинирани промени кои произлегуваат од надворешни и од внатрешни фактори. За да можат да бидат конкурентни на пазарот, покрај глобалните процеси кои дејствуваат, осигурителните компании мораа успешно да ги препознаат промените со кои се соочуваат и да развијат најсоодветен модел за успешно управување со промени кои ќе одговараат на нивните потреби. Промената подразбира неизвесност бидејќи иднината никогаш не може целосно да се предвиди. Неизвесноста ќе се зголеми ако не постојат јасни информации за насоката и начинот на спроведување на промените.

Item Type: Thesis (Masters)
Uncontrolled Keywords: промени, осигурителни друштва, посредници, компании, структура
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Katerina Hadzi-Vasileva
Date Deposited: 02 Sep 2014 10:36
Last Modified: 02 Sep 2014 10:36
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/10855

Actions (login required)

View Item View Item