Концепт и историски развој на политичката пропаганда во глобален контекст

Ananiev, Jovan and Grizo, Melina and Dzamtoska-Zdravkovska, Suzana (2014) Концепт и историски развој на политичката пропаганда во глобален контекст. Списание на научни трудови Петта Меѓународна научна конференција «Меѓународен дијалог: Исток - Запад» (Култура, Славјанство и Економија), 1 (1). pp. 11-15. ISSN (print) 1857-9299 (online) 1857-9302

[img]
Preview
Text
mdizkse_2014_vol_1.pdf

Download (5Mb) | Preview
Official URL: http://mcsp.mk/publications/mdizkse_2014_vol_1.pdf

Abstract

Во овој труд се обработува политичката пропаганда од концепциски и развоен аспект. Политичката пропаганда го има централното место во политичките активности и таа се третира низ историјата со позитивно и негативно значење. Се трансформираат различните техники на пропаганда и се адаптира на политичката култура и политичката цел.

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Other social sciences
Social Sciences > Political Science
Divisions: Faculty of Law
Depositing User: Suzana Dzamtoska Zdravkovska
Date Deposited: 21 Aug 2014 11:56
Last Modified: 21 Aug 2014 11:56
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/10698

Actions (login required)

View Item View Item