Значење на HIV/AIDS во денталната медицина

Taleski, Vaso and Zdravkovska, Milka and Markovski, Velo and Angelovska, Bistra (2014) Значење на HIV/AIDS во денталната медицина. In: Научен симпозиум: Ризични пациенти, ризични состојби во стоматологијата, 29 March 2014, Stip, Macedonia. (Unpublished)

[img]
Preview
Text
Simpozium UGD 2014.pdf

Download (7Mb) | Preview
[img]
Preview
Text
Programa.pdf

Download (635Kb) | Preview

Abstract

Во трудот се изнесени морфолошките карактеристики на ХИВ, размножување на вирусот, најновите епидемиолошки податоци за ХИВ/АИДС во светот и во Македонија, трансмисија на ХИВ, ризични групи, микробиолошки инфекции и орална патофизиологија кај пациенти со ХИВ/АИДС, можности за дијагностика, превенција и пост-експозициона профилакса.

Item Type: Conference or Workshop Item (Lecture)
Subjects: Medical and Health Sciences > Clinical medicine
Medical and Health Sciences > Health sciences
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Vaso Taleski
Date Deposited: 18 Aug 2014 11:29
Last Modified: 06 Aug 2015 09:11
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/10536

Actions (login required)

View Item View Item