Можности за корелација меѓу предметите музичко образование и македонски јазик во основното образование

Nasev, Lence (2013) Можности за корелација меѓу предметите музичко образование и македонски јазик во основното образование. In: Меѓународна научна конференција: Македонистиката меѓу традицијата и современите предизвици, 21-22 Nov 2013, Skopje, Macedonia.

[img]
Preview
Text
PROGRAMA 31.10. 2013 (2).pdf

Download (300Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
корелација музичко-македонски.pdf

Download (287Kb) | Preview

Abstract

Корелацијата меѓу наставните предмети во рамките на основното образование претставува значаен дел од современиот образовен систем во Република Македонија. Нејзината имплементација во наставата вклучува темелно и систематско планирање, како процес преку кој ќе се спроведува наставната програма. Притоа, потребно е да се обезбеди соодветно ниво на интеграција на содржините, нивниот концепт и процес на реализација. Во овој труд бидат разгледани можностите за корелација меѓу содржините на предметите музичко образование и македонски јазик. На крајот од трудот ќе биде даден краток приказ во кој е вклучена корелацијата меѓу двата наставни предмети.

Item Type: Conference or Workshop Item (Other)
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Social Sciences > Educational sciences
Divisions: Faculty of Music Art
Depositing User: Lence Nasev
Date Deposited: 23 Sep 2014 11:43
Last Modified: 07 Aug 2015 10:44
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/10499

Actions (login required)

View Item View Item