Динамичка визуелизација на софтвер

Stojanova, Aleksandra and Loshkovska, Suzana (2014) Динамичка визуелизација на софтвер. In: ETAI-2011, 16-17 Sept 2011, Ohrid, Macedonia.

[img]
Preview
Text
__ugd.edu.mk_private_UserFiles_dusan.bikov_Desktop_I2-2_etai2011.pdf

Download (1584Kb) | Preview
Official URL: http://etai.feit.ukim.edu.mk/

Abstract

Aпстракт – Визуелизацијата на софтвер (SV) ги истражува пристапите и техниките за статичко и динамичко графичко претставување на алгоритмите, кодот на програмите и обработените подaтоци. Визуелизацијата на софтвер, главно се занимава со анализа на програмите и следење на нивниот развој. Целта на ваквата дисциплина е да се подобри разбирањето на софтверот кој е невидлив и нематеријален, особено кога станува збор за сложен софтвер кoj опфаќа големи информациски простори. Во оваа статија се презентирани поделбата на визуелизацијата на софтвер и видовите на софтверска визуелизација. Посебен осврт е даден на динамичкaта визуелизација. Исто така, направен е краток преглед на алатките и системите што често се користат при динамичкaта визуелизација на софтвер.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Natural sciences > Computer and information sciences
Divisions: Faculty of Computer Science
Depositing User: Aleksandra Stojanova
Date Deposited: 09 Jul 2014 14:11
Last Modified: 09 Jul 2014 14:11
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/10465

Actions (login required)

View Item View Item