Договор за организирање на патување и општи услови за патување

Metodijeski, Dejan (2012) Договор за организирање на патување и општи услови за патување. Годишен зборник Правен факултет, 3 (3). ISSN 1857- 8713

[img]
Preview
Text
Dogovor za organiziranje na patuvanje i opsti uslovi za patuvanje.pdf

Download (183Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
Zbornik praven fakultet godina 3.pdf

Download (1914Kb) | Preview

Abstract

Туристичките агенции играат важна улога во развојот на туризмот, а при вршење на својата дејност влегуваат во договорни односи со корисниците на услугите. Предмет на оваа статија се договорот за организирање на патување и општите услови за патување кои важат во нашата земја. Во текстот се опфатени позначајните Меѓународни конвенции, како и основната законска регулатива која е поврзана со туризмот во Република Македонија. Во последниот дел на трудот, направен е осврт на дел од правата и обврските на корисниците и на давателите на туристичките услуги кои се содржат во општите услови за патување.

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Law
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Dejan Metodijeski
Date Deposited: 09 Jul 2014 13:55
Last Modified: 09 Jul 2014 13:55
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/10463

Actions (login required)

View Item View Item