Улогата на инфромациските системи во функција на унапредување на менаџментот во здравството и здравствената заштита во Р. Македонија

Suteva, Gabriela (2013) Улогата на инфромациските системи во функција на унапредување на менаџментот во здравството и здравствената заштита во Р. Македонија. Masters thesis, Goce Delcev Univerity, Stip.

[img]
Preview
Text
__ugd.edu.mk_private_UserFiles_katerina.hadzivasile_Desktop_Габриела Шутева - Магистерска 2013.pdf

Download (2823Kb) | Preview

Abstract

Информационите системи од нивното постоење до денес бележат голем напредок во сите области, како во правото, медицината и математиката така и во економијата. Со помош на употребата на информацините системи доаѓа до подобрување на квалитетот во работата, упростување на потешките задачи како и намалување на потребното време за изработка на одредена задача. Во овој труд ќе презентираме на кој начин информационите системи би го подобриле менаџирањето во здравствениот систем на Р. Македонија. Накратко се објаснети воведувањето и системот за електронската здравствена картичка, користењето на електронските картички, креирањето на групни електронски пошти и формирањето на веб стрaни. Како цел на истражувањето се поставува: согледувањето на потребата од новите технологии како важно средство кое значително влијае врз работата и извршувањето на задачите како и врз целокупниот успех врз резултатите, квалитетот и ефикасноста на работната заедница.

Item Type: Thesis (Masters)
Uncontrolled Keywords: ситем за електронско водење на здраството, систем, комуницирање, здравствен систем, подобра комуникација, точна информација.
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Katerina Hadzi-Vasileva
Date Deposited: 01 Jul 2014 14:08
Last Modified: 01 Jul 2014 14:08
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/10344

Actions (login required)

View Item View Item