60 години Трансфузиона медицина во Штип 60 години организирано и доброволно крводарителство (1953-2012)

Kamcev, Nikola and Kamceva, Gordana (2013) 60 години Трансфузиона медицина во Штип 60 години организирано и доброволно крводарителство (1953-2012). Documentation. Македонска асоцијација за историја на медицината.

[img]
Preview
Text
KNIGA.pdf

Download (2548Kb) | Preview

Abstract

Овој материјал авторите Никола Камчев и Гордана Камчева го презентираат во својот монографскиот труд „ 60 години трансфузиона медицина – Штип, 60 години организирано и доброволно крводарителство“, како прилог во одбележувањето на двата големи јубилеји: 6о години служба за трансфузиона медицина и 60 години организирано и доброволно крводарителство во Штип. На овој начин тие се потрудиле да ги заштитат од заборав сите личности и настани кои се дел од јубилеите. Воедно со овој монографски труд им се одава признание за хуманост на сите крводарители и благодарност на сите здравствени работници кои во изминатите 6 децении ја создавале историјата на оваа служба.

Item Type: Monograph (Documentation)
Subjects: Medical and Health Sciences > Clinical medicine
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Gordana Kamceva
Date Deposited: 30 Jun 2014 09:24
Last Modified: 30 Jun 2014 09:24
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/10263

Actions (login required)

View Item View Item