Техники и алатки на податочното рударење како поддршка на процесот на донесување бизнис одлуки

Teohareva Filipova, Biljana and Martinovska, Cveta (2011) Техники и алатки на податочното рударење како поддршка на процесот на донесување бизнис одлуки. Годишен зборник 2011, 3 (1). pp. 189-197. ISSN 1857-76-28

[img]
Preview
Text
482-597-1-PB.pdf

Download (320Kb) | Preview
Official URL: http://js.ugd.edu.mk/index.php/YFE/issue/view/37

Abstract

Техниките и алатките на податочното рударење може да се користат како поддршка на процесот на донесување одлуки. Во овој труд се опишува примена на некои алатки од статистичкиот пакет IBM SPSS Statistics за анализа на податоци од анкетни листови пополнети од купувачите во фирма којашто се занимава со трговија на мало и големо.

Item Type: Article
Subjects: Natural sciences > Computer and information sciences
Divisions: Faculty of Computer Science
Depositing User: Cveta Martinovska Bande
Date Deposited: 27 Jun 2014 10:14
Last Modified: 27 Jun 2014 10:14
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/10240

Actions (login required)

View Item View Item