Електронски докази во кривичната постапка

Kosevaliska, Olga (2014) Електронски докази во кривичната постапка. Стручно списание Правник, 268 (268). pp. 56-62. ISSN 1409-5238

[img] Text
електронски докази во кривичната постапка, апстракт.doc

Download (47Kb)
Official URL: http://mla.org.mk/default.aspx?pArtID=609

Abstract

Целтта на овој труд е да дадеме еден краток преглед на дигитална форензика од генерални дефиниции за електронските докази во компаративните законодавства, во отсуство на истите во македонското законодавство, да ги идентификуваме можните извори на електронските докази, понатаму да ги елаборираме основните принципи кои што се однесуваат на евалуацијата и аквизицијата на овие докази и конечно да го илустрираме нивниот третман докази во македонското кривично законодавство за да можеме да дадеме препораки за истото. Според одредени автори трудовите врзани за дигиталната форензика, покренуваат многу повеќе прашања отколку што можат да дадат одогвори.

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Law
Divisions: Faculty of Law
Depositing User: Olga Gurkova
Date Deposited: 11 Aug 2014 10:59
Last Modified: 25 Jun 2015 11:08
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/10100

Actions (login required)

View Item View Item