Скрипта по Сообраќај во туризмот

Koteski, Cane and Kitanov, Vladimir (2014) Скрипта по Сообраќај во туризмот. ISBN 978-608-244-025-5.

Full text not available from this repository.
Official URL: http://e-lib.ugd.edu.mk/285

Abstract

Во скриптата обработени се седум глави: 1.Историски услови за појава на сообрачајот како самостојна активност; 2.Меѓузависност на сообраќајот и туризмот; 3.Сообраќајот во поврзувањето на емитивните и рецептивните подрачја; 4.Сообраќајот како самостоен и доминантен дел на туристичкиот производ; 5.Сообраќајот и неговата улога во снабдувањето на туристичките дестинации-лигистика во туризмот; 6.Економика и експлоатација на сообраќајните средства и сообраќајна инфраструктура; 7.Сообраќајот, безбедноста и заштитата на шивотната средина, детерминанти, одредници на развојот на сообраќајот во туризмот.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Social Sciences > Social and economic geography
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Cane Koteski
Date Deposited: 02 Jun 2014 11:18
Last Modified: 15 Apr 2015 09:38
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/10030

Actions (login required)

View Item View Item